ja polecam BLAUPUNKT CASABLANCA MP56 - CD Mp3 WMA USB MMC/SD i oczywiscie ma zielone podswietlenie
Dlaczego nie ma dźwięku w O1 - Wygłuszenie drzwi
Zwiń
X
-
Dlaczego nie ma dźwięku w O1 - Wygłuszenie drzwi
Wiem że temat jest już znany i wałkowany ale chcę się podzielić moją radością.
Historia jest bardzo długa. Nie będę już szczegółowe opisywał frustracji niektórymi ludźmi z serwisów. Moje walki o dźwięk zacząłem od wymiany głośników na ogólnie polecane lekko droższe i lekko lepsze. No cóż niewiele pomogło. Stanęło, że to pewnie wina radia. Tanie, i do tego Sony. Ktoś napisał mi raz na forum zwiazanym z audio ze od razu myslal ze to Sony.... Zmieniłem na dużo droższe i lepsze inne.
Nic to nie dało. Wręcz się poddałem i podłamałem. Zacząłem wypytywać, szukać czytać.
Zaciągałem rad. Wreszcie zakupiłem dystanse wszystkim znane z Powe. Te pod skode.
Znalazłem dobry warsztat (jak widac nie tylko z nazwy ;-)... i zrobione. Jeszcze zostało dokończenie jednej strony. I powiem wszystkim co mają wątpliwości.
Dzwięku (szczególnie w Octavii 1) nie będzie dotąd dopóki nie wygłuszy się drzwi matami!
Piszę to dlatego, że ja poprostu w to nie mogłem uwierzyć, że to aż tak zmieni mi nagłośnienie. Było cienko - jest dobrze!
A więc każdy kto się waha niech nie robi tego dłużej! Jedyny sposób to wygłuszać!Combi 1.9TDI
-
-
Odpowiedzi
Uwierzcie... bądź nie! Mam wyczulone ucho na myzyke a widze niesamowitą różnicę.
Ile zajęło? Jedne drzwi (wytłumienie komplet) i drugie tylko wyklejenie za głośnikiem zajęło moze 2-3 godziny... wyklejenie (dokonczenie pod boczkiem - same dziury twardą matą zajmie jeszcze max 30 minut).
Robiłem w warsztacie...
i nie żałuję że powierzyłem robote fachowcom! ;-)
Niewiele bym nie zaoszczędził ;-) a rozgrze wszystko na parkingu?
a tam mata ładnie mięknie na specjalnym kaloryferze!Combi 1.9TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakmarqz, to jednak troche jest 500 zl.... ale tez slyszalem ze efekt jest niesamowity... musze sie pozadnie zastanowic.
Ale trzeba miec czas i miejsce!
(wg rozmowy wyszło że robociżna to tylko 60 PLN - reszta to kosz materiałów)Combi 1.9TDI
Komentarz
-
-
c0nn3ct, faktycznie nie masz u kogo odsłuchać :P Bo przecież huwe i ja to na końcu świata mieszkamy i się zupełnie nie widujemy i woooogóle lipa taka że ojoj.. A przypadkiem furacza Nexusowego w mielcu nie słuchałeś? :roll: Do Pawła też masz kawał drogi:diabelski_usmiech No dobra, już jestem grzeczny :diabelski_usmiech
A żeby tak całkiem OT nie było to tak jak marqz napisał - drzwi to PODSTAWANawet na fabrycznych głośnikach już jest różnica dosyć spora pomiędzy "-before" i "-after"
o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
oolsztyniak, wiem z czego są te głośniczki bo takie miałem :P (mam OI)
U mnie była taka kolejność: drzwi (w odstępie jednego dnia więc miałem okazję posłuchać na tym samym głośniku wytłumionych i niewytłumionych) -> głośniki -> itd.
Wierz mi (lub nie): samo wygłuszenie drzwi daje kolosalne efekty
PS. I nie zagłębiam się tutaj w kwestie jakości dźwięku itd, jedynie samo -przed, -po wytłumieniu drzwio1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakfabryczne glosniki sa z papieru i podejzewam ze nawet wygluszenie nic by nie dalo
w przypadku głośników fabrycznych możemy rozpatrywać ich ogólną niską jakość, a nie niską jakość przez materiał z którego wykonano membrany :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iksik2...
Wierz mi (lub nie): samo wygłuszenie drzwi daje kolosalne efekty
PS. I nie zagłębiam się tutaj w kwestie jakości dźwięku itd, jedynie samo -przed, -po wytłumieniu drzwiJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz